Στηρίζουμε την προσπάθεια των εργαζομένων στα Starbucks!


Αθήνα, 28/05/22
Η ίδρυση του πρώτου σωματείου εργαζομένων στα Starbucks  στο Denver της Αμερικής τον περασμένο Δεκέμβριο αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους τους εργαζόμενους παγκοσμίως! Όπως γίνεται συνήθως, η σπίθα έγινε φωτιά με αποτέλεσμα να ιδρυθούν νέα σωματεία σε μια σειρά από καταστήματα της αλυσίδας σε όλη την Αμερική. Μέχρι στιγμής έχουν ιδρυθεί 66 σωματεία και 250 εργαζόμενοι από καταστήματα έχουν στείλει τα χαρτιά τους για να ενταχθούν σε αυτά. Κόντρα στο κλίμα μεγάλης τρομοκρατίας από πλευράς της εργοδοσίας , απειλών και διώξεων στους πρωτοπόρους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι με αυτή τους τη στάση, την επιλογή της οργανωμένης δράσης δηλαδή, δείχνουν έμπρακτα ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος για να πιέσουν την εργοδοσία και να σπάσουν το φόβο και την πίεση που αυτή τους ασκεί. Μόνο μέσα από την οργανωμένη τους πάλη και διεκδίκηση  για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και συνθήκες δουλειάς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους μπορούν να τα καταφέρουν.
Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα  και για όλους εμάς τους εργαζόμενους στον επισιτισμό στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και τους ίδιους τους συναδέλφους μας στα Starbucks στην εταιρεία που εργαζόμαστε και έχει το franchise, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η εντατικοποίηση της εργασίας, η πολυαπασχόληση, η αδυναμία οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού. 
Δεν αποτελεί λύση η παραίτηση! Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για την κατάκτηση καλύτερων όρων αμοιβής και εργασίας.
Καταδικάζουμε τις διώξεις των συνδικαλιστών στα Starbucks στην Αμερική, στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στο δίκαιο αγώνα τους ! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραδειγματιστούμε,  να πάρουμε δύναμη από τη δύναμή τους, να δυναμώσουμε και τη δική μας οργάνωση- το σωματείο μας!
Να πιστέψουμε στη δύναμη που έχει ο συλλογικός μας αγώνας και να παλέψουμε με μπροστάρη το σωματείο μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο, με αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα, με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ήδη στην εταιρεία.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ