NIKH ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛIΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ!!

 

Αθήνα, 14/04/22

Ο αγώνας των λιμενεργατών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι και δικός μας αγώνας για την υπογραφή Σύμβασης στο χώρο δουλειάς μας! Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία μέσα από τη μαζική Γενική Συνέλευση του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ.

Αυτή τους η απόφαση αποτελεί απάντηση στην προσπάθεια της COSCO και D-PORT  να «τρενάρει» την υπογραφή ΣΣΕ αξιοποιώντας μια σειρά προσχήματα και δικαιολογίες, την ίδια στιγμή που τα κέρδη της είναι προκλητικά και δυσθεώρητα κι έχουν πατήσει πάνω στον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.

Όσες προσπάθειες όμως και να κάνουν οι εργάτες ξέρουν πολύ καλά πως ο μόνος δρόμος για να τα καταφέρουν είναι μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό, συλλογικό αγώνα τους. Με την αλληλεγγύη και την ενότητά τους μπορούν να τα καταφέρουν. Γνωρίζουν ότι μέσα από τις δικές τους απεργιακές μάχες κατάφεραν την κατάργηση των κόντρα βαρδιών, την 5-άρα πόστα, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.                            

Γινόμαστε μια γροθιά μαζί τους, στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία και απόφαση πάρουν για την κλιμάκωση τους αγώνα τους!

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην απεργιακή φρουρά!

Η νίκη των λιμενεργατών ανοίγει το δρόμο για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα!



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ