Μαχητική παρέμβαση για την επανασύνδεση ρεύματος συναδέλφου!


Μαζική μαχητική παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια των σωματείων και των φορέων από Αγίους Αναργύρους- Καματερό, Ίλιον, Πετρούπολη και Περιστέρι από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ», νομού Αττικής και το Παράρτημα των Δυτικών του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού, κάνοντας πράξη το “κανένας μόνος του”. Δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στο συνάδελφό μας από το συνδικάτο επισιτισμού- τουρισμού, που με μισθό που δεν πλησιάζει τα 600 ευρώ, ο λογαριασμός στο ρεύμα τα ξεπερνούσε. Ο συνάδελφος επειδή καθυστέρησε 10 μέρες να εξοφλήσει το ”υπέρογκο” ποσό, η εταιρία έδωσε εντολή και του έκοψαν το ρεύμα.

Στην απαίτηση μας σήμερα για άμεση επανασύνδεση, όλοι δήλωναν αναρμόδιοι στη ΔΕΔΔΗΕ παρ’ ότι ο συνάδελφος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό και ήδη από την Παρασκευή το είχε πληρώσει. Έφτασαν στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα σωματεία και τους φορείς που διεκδικούν το αυτονόητο το 2022. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι της ακρίβειας και όχι ψίχουλα που μας πετάει η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που στους μονοπωλιακούς ομίλους δίνει πακτωλό χρημάτων. Την ίδια στιγμή που στις αεροπορικές εταιρείες κάλυψε τη χασούρα της πανδημίας, στους εργαζόμενους στον τουρισμό κόβει το ρεύμα και στέλνει την αστυνομία όταν διεκδικούν.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν. Τέτοιες πρακτικές μας πεισμώνουν, να δυναμώσουμε την πάλη μας, να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη σε όποιον εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο βρεθεί στην ίδια θέση. Η πάλη μας έχει αποτελέσματα. Η αποφασιστική παρέμβαση σήμερα εξασφάλισε την άμεση επανασύνδεση.

Συνεχίζουμε!

Δυναμώνουμε τα σωματεία και τους φορείς. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του! Οργανώνουμε την πάλη μας για:

·        Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους 600 €. Τώρα να δοθούν 13η 14η σύνταξη και μισθός.

·        Γενναία μείωση- πλαφόν στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

·        Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

·        Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

·        Μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από τους Δήμους.

·        Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού των Δήμων.

·        Αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές για να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων.

  •  Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

·        Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

·        Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

·        Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.

·        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

·        Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

·        Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·        Διαγραφή χρεών σε Δήμους, τράπεζες και εφορία για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες.

Οι επιτροπές σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους- Καματερό καλούμε σε σύσκεψη- συγκέντρωση, στις 27 Απρίλη, στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείο Ιλίου).