ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26 Φλεβάρη 12.00 Σύνταγμα- όχι στην ακρίβεια, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00- 15.00

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 26 Φλεβάρη βγαίνουμε στο δρόμο, με αφορμή τα 2 χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Σήμερα – δύο χρόνια μετά – μπορούμε να δούμε καθαρά τις επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σε μία περίοδο που εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση τη ΝΔ, σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να κλιμακώσει την επίθεση στα δικαιώματά μας, διαμορφώνοντας ένα εργασιακό μεσαίωνα. Ωστόσο υπάρχουν εργάτες που συσπειρώνονται και διεκδικούν, γιατί ξέρουν πως μόνο ενωμένοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι, όπως οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ που παλεύουν για να παραμείνουν στις δουλειές τους και τα σπίτια τους, οι εργάτες στην COSCO για ασφαλή δουλειά με δικαιώματα, στα πετρέλαια Καβάλας, στα Λιπάσματα, οι αγρότες στα μπλόκα που παλεύουν για την επιβίωση τους.

Εμείς στους χώρους μας, όχι μόνο αφεθήκαμε στο έλεος της πανδημίας με μηδαμινή ιατρική περίθαλψη, υπεστήκαμε  όλα τα μέτρα της κυβέρνησης στο όνομα της διάσωσης των επιχειρήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά μας, για την ένταση της δουλειάς, την πολυαπασχόληση, τα μέτρα προστασίας της υγείας μας λάστιχο. Η ακρίβεια φτάνει σε ύψος ρεκόρ ενώ με κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο βρισκόμαστε ξανά εκτεθειμένοι αφού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας από αυτά. Η συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής όλο αυτό το διάστημα με μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν, με τον εμβληματικό νόμο Χατζηδάκη, διαμορφώνουν μια κατάσταση εκρηκτική, έναν αγώνα δρόμου για την επιβίωση και όχι για ζωή- δουλειά με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα.

Δε δεχόμαστε ο μισθός μας να μην καλύπτει ούτε τα βασικά, να μην ξέρουμε από που να φυλαχτούμε για να επιζήσουμε. Αντιστεκόμαστε ώστε να μη γίνουμε σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα, για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας όπως μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.  Δίνουμε το μαζικό παρών στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα (10.30 πλ. Κάνιγγος). Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

·         Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επίδομα προϋπηρεσίας, ανθυγιεινής εργασίας, γάμου, σχολής, ταμείου, παιδιών. Με ειδικότητες και άρα καθορισμένα καθήκοντα.

·     Το κόστος μετακίνησης να επιβαρύνει την εργοδοσία κι όχι τους εργαζόμενους.

·      Να καταβληθούν τα ποσά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που μας οφείλονται.

·   Μείωση της τιμής ρεύματος στο 50% και κατάργηση φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια

·    Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και κατάργηση ΕΝΦΙΑ των λαϊκών νοικοκυριών.

·      Πύκνωση των δρομολογίων σε ΜΕΤΡΟ, λεωφορεία, προαστιακό και ΚΤΕΛ.

·    Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, ΟΤΑ, και σε τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

·   Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, ή τηλέφωνο. Όχι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στην περιουσία του λαού.

·   Αφορολόγητο στα 12.000 Ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών και λαϊκών νοικοκυριών.

·         Επίδομα ανεργίας στα 600 για όλους τους ανέργους.