Εδώ και τώρα να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων στο σπίτι τους!

 

 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, όπου με την έντονη χιονόπτωση που για καιρό αναμενόταν παρέλυσαν το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών αλλά και οι γύρω από το αεροδρόμιο δρόμοι, ακόμα και η Αττική Οδός. Ακόμα αυτή τη στιγμή δεν έχει εξασφαλιστεί ο τρόπος επιστροφής εργαζομένων στο σπίτι τους, αφού η εταιρεία δεν πήρε έγκαιρα μέτρα να φύγουν οι εργαζόμενοι από το αεροδρόμιο προτού σταματήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς να κινούνται, προτού κλείσουν όλοι οι δρόμοι από και προς το αεροδρόμιο.  Το σωματείο μας, από το πρωί, έχει κάνει προσπάθειες να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της εταιρείας για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στα σπίτια τους, αλλά δεν υπήρχε καμία απάντηση.

 Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αν δεν ήταν τόσο τραγική, θα ήταν για γέλια! Όσοι εργαζόμενοι δε φεύγουν με προαστιακό, αλλά φεύγουν με λεωφορεία είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο. Τα εσωτερικά λεωφορεία υπολειτουργούν με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αναγκάζονται να περπατούν στον αυτοκινητόδρομο μέχρι τη βόρεια πύλη μέσα στο χιονιά μέχρι να φτάσουν  στα αυτοκίνητά τους. Άλλοι καλούνται να κάνουν υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά που αντικειμενικά έχουν προκύψει  για να συνεχίσει  η λειτουργία των καταστημάτων. Επαναλαμβάνουμε πως  ακόμα και τώρα δεν έχει διευκρινιστεί με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα σπίτια τους, ασφαλείς.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, ώστε να γυρίσουν ασφαλείς στο σπίτι τους.

Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο εργαζόμενου λόγω του  χιονιά.

Με το που ανοίξει η συγκοινωνία της σταθέρης τροχιάς να φύγουν άμεσα οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν υπάρχει άλλος εργαζόμενος στη βάρδια για να την καλύψει.

Με ευθύνη της κυβέρνησης να ανοίξουν ΤΩΡΑ οι δρόμοι από και προς το αεροδρόμιο, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάνε στο σπίτι τους.