Αναστολές 2022/ Τρίτη 18 Γενάρη 12.30- 20.30 στον 3ο όροφο στο αεροδρόμιο 2η μέρα εκλογών σωματείου

 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εργασίας ότι θα μπορούν οι επιχειρήσεις εστίασης να θέσουν εργαζόμενους σε αναστολής και χωρίς δισταγμό η ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ έθεσε σε αναστολή πάνω από 45 εργαζόμενους σε αναστολή.

Στα ήδη υποστελεχωμένα καταστήματα, όπου υπάρχουν ακόμη πολλοί συνάδελφοι μας που νοσούν από κορονοϊό, επιλέγει να ξεφορτωθεί μισθούς και δικαιώματα αρκετών συναδέλφων και να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη βάρδια στους υπόλοιπους εργαζόμενους, αφού ήδη οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Τα πέρα δώθε των εργαζομένων σε όλα τα πόστα, είτε είναι μάγειρες είτε πωλητές- ταμίες- μπουφετζήδες είτε λαντζέρηδες, καθαριστές και runner, εντείνονται μόνο και μόνο για τη διασφάλιση των κερδών της.

Επιλέγει να φέρνει στη δουλειά συναδέλφους που ακόμη δεν έχουν αναρρώσει πλήρως με βάση το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο της κυβέρνησης, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των υπόλοιπων εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, αρνείται τα αιτήματά μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, με έμφαση στην επιδημιολογική επιτήρηση με επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως οι κυβερνήσεις νομοθετούν με κριτήριο τα όρια και τις αντοχές της οικονομίας των λίγων, με κριτήριο τη διασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στην πανδημία, στην ανέχεια και την ολοένα και αυξανόμενη ακρίβεια.

Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά! Να πληρώσουν τώρα το κράτος και η εργοδοσία. Απαιτούμε εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς! Να σταματήσει τώρα ο εφιάλτης της πολυαπασχόλησης, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στο ύψος του μισθού μας. Να καταβληθούν άμεσα τα ποσά που οφείλονται από την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τα δεδουλευμένα Κυριακών, ρεπό και υπερωριών που οφείλονται.

Απαρέγκλιτα να τηρείται το 5θήμερο- 8ωρο- 40ωρο. Προγραμματισμός αδειών σε συνενόηση με τους εργαζόμενους, να τηρείται η ελάχιστη 11ωρη ανάπαυση μεταξύ των βαρδιών.

Ισχυροποιούμε το σωματείο μας, συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του σωματείου μας την Τρίτη 18 Γενάρη από τις 12.30 μέχρι τις 20.30, στον 3ο όροφο, δίπλα από το εστιατόριο «Γευσήνους».

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, εκτός από τα διευθυντικά στελέχη.