Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Melia που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις τους.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Melia ενάντια στις απολύσεις που έχει προχωρήσει η διεύθυνση του ξενοδοχείου το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να ξεφορτωθεί εργαζόμενους με δικαιώματα.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι ακόμα ένας τρόπος για να απαλλαγούν οι εργοδότες από κομμάτι του μισθού των εργαζομένων (ασφαλιστικές εισφορές, επιδότηση μισθού) την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι χάνουμε σημαντικό κομμάτι του μισθού μας και δεν προστατευόμαστε από τις απολύσεις, όπως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων ισχυρίζονται. 

Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας. Ενάντια στις απολύσεις, στην εντατικοποίηση της εργασίας μας που είναι βασικός παράγοντας για τη ραγδαία αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς μας. Μετά από μήνες αναστολών εργασίας και όσο εμείς ζούσαμε με επιδόματα, οι ξενοδόχοι, οι μεγάλοι επιχειρηματίες του κλάδου επιδοτήθηκαν αδρά και με κάθε τρόπο. Κυβέρνηση και εργοδότες αντιμετωπίζουν τις ζωές μας ως κόστος προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Γνωρίζουμε καλά πως ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια θα δοθεί σε κάθε χώρο δουλειάς και αυτό απαιτεί οργάνωση σε κάθε χώρο, μαζικοποίηση των σωματείων, δημιουργία νέων σωματείων εκεί που δεν υπάρχουν. Γνωρίζουμε επίσης, ότι η αλληλεγγύη και η ενότητα των εργαζομένων είναι σημαντικά όπλα που δίνουν διάρκεια και τη συνέχεια που απαιτείται. Επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω και από τους πρόσφατους νικηφόρους αγώνες στην efood, στην cosco.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας και τις κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσετε. Θα είμαστε και εμείς εκεί!