Καταγγελία για εργοδοτική τρομοκρατία στη Γευσήνους.

 

 

Το σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους μας στη ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία μετά την απόφασή τους να ιδρύσουν επιχειρησιακό σωματείο.

Καταδικάζουμε την προκλητική και απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας, που καλούσε έναν έναν τους εργαζόμενους για να ανακαλέσουν την υπογραφή τους με απειλές και εκβιασμούς. Τόσο πολύ φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων. Μέχρι πριν την ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου όλοι ήταν «μια οικογένεια» και μόλις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να οργανωθούν για να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος, έγιναν «εχθροί». Μόλις παίρνουμε οι εργαζόμενοι την απόφαση να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, τότε φαίνεται η αλήθεια: για τους εργοδότες, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος που πρέπει να μειωθεί ως προϋπόθεση για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Συνάδελφοι, και εμείς έχουμε αντίστοιχη αντιμετώπιση από τον εργοδότη, ενώ δε σταματά να βάζει εμπόδια στη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων. Μέχρι και την πρόσφατη γενική μας συνέλευση προσπάθησαν να εμποδίσουν, αφού επιδίωξη όλων των εργοδοτών είναι η απομόνωση των εργαζομένων καθώς έτσι πιο ανώδυνα θα περάσει ο σχεδιασμός τους για μεγαλύτερα κέρδη πάνω στα δικαιώματά μας.

Η ισχυροποίηση του σωματείου αποτελεί τη μοναδική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, η συλλογική διεκδίκηση με αιτήματα που έχουν ως κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Στεκόμαστε στο πλάι σας, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας και το δικαίωμά σας στην οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.