ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗN ΑΠΟΛΥΣΗ!

 

Όσο η κυβέρνηση και τα επιτελεία της προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με δήθεν «ευκαιρίες» και «προνόμια» για τους νέους εργαζόμενους, η ίδια η πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς, αποκαλύπτει ότι:

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

Μόλις  χθες το μεσημέρι, η εργοδοσία της Σελέκτ Σέρβις προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου μας από το κατάστημα EatGreek, πρωτοπόρου μέλους του επιχειρησιακού μας σωματείου. Φαίνεται ότι οι «ευκαιρίες» και τα «προνόμια» εξανεμίστηκαν γρήγορα, αμέσως μόλις τέλειωσαν οι αναστολές, σε αναμονή πιο φτηνών εργατικών χεριών μέσα από την εργασία ανήλικων παιδιών.

Η εργοδοσία όμως έδειξε για μία ακόμη φορά και το μίσος της απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων, μαζί βέβαια με τη δίψα της για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη: λιγότεροι εργαζόμενοι, πιο εντατική εργασία για όλους, ακόμα μεγαλύτερη πολυαπασχόληση, αφού απλά οι εργαζόμενοι φορτωνόμαστε επιπλέον δουλειά, ακόμα και διαφορετικής ειδικότητας.  

Ακριβώς όπως γίνεται και  όλο αυτό το διάστημα, που σε όλους τους τόνους οι «κουστουμάτοι» διευθυντές (που κατά τα άλλα είναι δίπλα στους εργαζόμενους!!) έλεγαν πως «οι εργαζόμενοι είναι πολλοί» για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι διατηρούσαν εργαζόμενους σε αναστολή.

Είναι όμως έτσι; Ας σκεφτούμε, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; γιατί οι λαντζέρηδες είτε βρίσκονται στις κουζίνες και βγάζουν βάρδια ως μάγειρες είτε μεταφέρουν τα σκουπίδια επειδή δεν υπάρχει runner στη βάρδια; γιατί οι runner και οι μπουφετζήδες κάνουν τους αποθηκάριους, οι μάγειρες κάνουν και τους πωλητές; με τι όρους θα δουλεύουμε στη συνέχεια όταν η εταιρεία λέει πως κάνει περικοπές,  πόση περισσότερη πολυαπασχόληση θα έχουμε ανεξάρτητα από τον όγκο της δουλειάς;

Τι και αν οι αφίξεις για τον Αύγουστο ξεπέρασαν τα ρεκόρ του 2019, τι κι αν έχουν μπουκώσει στις επιδοτήσεις και τα προνόμια αφού έκαναν χρήση όλων των μέτρων που απλόχερα τους χάρισε η κυβέρνηση....

Μετά από 17 μήνες αναστολή, έρχεται τώρα η απόλυση...! Μόλις έκλεισε η «κρατική κάνουλα» για τα επιδόματα που ζούσαμε για πάνω από 1 χρόνο, που απάλλασσαν τους εργοδότες στο 100% από κάθε υποχρέωση απέναντι μας, η εργοδοσία, με τον αέρα που της έχει δώσει η κυβέρνηση, φορτώνει για μία ακόμη φορά τα «σπασμένα» στις δικές μας πλάτες.

Κι όσους δεν απολύουν τους μοιράζουν επιπλήξεις και απειλές, αξιοποιώντας και την πανδημία, τη στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα «ειρωνεύονταν» τα αιτήματά μας για συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά).

Καλούμε την εργοδοσία εδώ και τώρα να πάρει πίσω την απόλυση!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί σύγχρονους όρους εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας.