Για τη μεγαλειώδη απεργία στις 10 Ιούνη!


 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 10 Ιούνη, σε Αθήνα, Πειραιά και Κορωπί! Αποτέλεσαν τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η απεργία ήταν η πιο πετυχημένη των τελευταίων χρόνων!

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των ναυτεργατών που σαν αποτέλεσμα είχε να μην κουνηθεί καράβι, παρά την προσπάθεια των εφοπλιστών να βγάλουν την απεργία που είχαν προκηρύξει τα σωματεία τους παράνομη και τη μετέπειτα απόφαση του δικαστηρίου.

Οι εργαζόμενοι στείλαμε το μήνυμα μας: Αυτό το νομοσχέδιο δεν παίρνει διορθώσεις, είναι για τα σκουπίδια! Εδώ και τώρα να το αποσύρει η κυβέρνηση!

Ακούστηκε δυνατά το σύνθημα: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Δεν είναι παζάρια και για διάλογο!

Μόνο αισιοδοξία μας γεμίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά εργαζόμενοι έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους απέναντι στο νέο «έγκλημα» σε βάρος των δικαιωμάτων μας που η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει, ακούγοντας πιστά τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο μαζικά! Καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιούνη! Να πάρουν απάντηση κυβέρνηση και εργοδότες, που βαφτίζουν «εκσυγχρονισμό» τη δουλειά 10 και 12 ωρών! Να πάρει απάντηση η εργοδοσία στη Σελέκτ Σέρβις που με τις πρακτικές της ήδη καταπατά το 8ωρο, το 5θήμερο, τις άδειες, το διάλειμμα!

Δυναμώνουμε τη συλλογική μας οργάνωση, το σωματείο μας! Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Παλεύουμε για μέτρα προστασίας της υγείας μας, για να γυρίσουμε όλοι στη δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς. 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο!

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης να πεταχτεί στα σκουπίδια!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ 10.00 ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ! ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!