Κοινοποίηση αιτημάτων εργαζομένων στη διοίκηση της εταιρείας.

 

Προς: Διευθυντής Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Θεοδώρου

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρείας, κ. Καυκαλιά

Θέμα: Κοινοποίηση αιτημάτων εργαζομένων.

 

Κύριοι,

Πολλές φορές σας έχουμε γνωστοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων σχετικά με τη στήριξη του εισοδήματος μας και την ενημέρωση για τους όρους εργασίας μας το επόμενο διάστημα, καθώς και τα μέτρα προστασίας. Πέραν ότι οι απαντήσεις σας, όταν δίνετε, δεν μας καλύπτουν, τα αιτήματά μας παραμένουν.

Πέρα από ελάχιστους συναδέλφους, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων πάνω από ένα χρόνο ζει με μειωμένο εισόδημα, τα 534 ευρώ. Παράλληλα, μείωση έχει επέλθει και στις υπόλοιπες αποδοχές μας (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα) λόγω του επιδόματος αναστολής, ενώ δεν έχετε καταβάλει τις αποδοχές της κανονικής άδειας του 2020, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε συμπεριληφθεί στο εισόδημά μας.

Παράλληλα, πρόσφατα σας απευθυνθήκαμε για έκτακτη στήριξη σε συνάδελφο που απειλούνταν με έξωση λόγω χρεών. Για μία ακόμη φορά δείξατε τις «ευαισθησίες» σας και δε δεχτήκατε ούτε το γεγονός πως η επιλογή του συναδέλφου ήταν να απευθυνθεί στο σωματείο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θέλατε απευθείας να απευθυνθεί σε σας για να «χρεωθεί τη χάρη» και στη συνέχεια να το αξιοποίτε κατά πως σας συμφέρει.

Εδώ και ένα χρόνο έχετε κάνει χρήση όλων των μέτρων στήριξης που προβλέπονται για τις επιχειρήσεις, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι το μόνο μας εισόδημα είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που δεν φτάνει να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Παράλληλα, προχωράτε κανονικά το άνοιγμα και νέων  καταστημάτων σας στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ δεν αναφερόμαστε καν στην πολύ μεγάλη κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων.

Επομένως, θεωρούμε πως το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε τους εργαζόμενους είναι να προχωρήσετε άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων των κανονικών αδειών για το έτος 2020 αλλά και να καταβάλλετε τη διαφορά που προκύπτει από δώρο Πάσχα που θα καταβληθεί από το κράτος έως το ύψος του επιδόματος που προκύπτει με βάση τον ονομαστικό μας μισθό.

Το σωματείο εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων και είναι το μοναδικό στήριγμα τους σε αυτή την κατάσταση, αφού έχει κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει τους συναδέλφους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, από το υστέρημά μας, απ΄τη συναδελφική αλληλεγγύη που αποτελεί ιδρυτικά αρχή μας.

Η πρωτοβουλία σας την Πρωτοχρονιά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετή για να πάρουμε μία ανάσα αφού με τσουρέκι και λίγο τσάι δεν πληρώνονται λογαριασμοί ούτε διευθετούνται χρέη.

Η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εργαζόμενους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ