SELF TESΤ: άλλος ένας ύμνος στην ατομική Ευθύνη. ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΥΓΕΙΑΣ μας.

 

SELF TESΤ: άλλος ένας ύμνος στην ατομική Ευθύνη. ΤΩΡΑ  ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΥΓΕΙΑΣ μας.

Σε μια περίοδο που Κυβέρνηση της ΝΔ και εργοδοσία, πανηγυρίζουν για τους πρώτους τουρίστες, σε μια περίοδο που  κρούσματα, νεκροί και διασωληνωμένοι, άνθρωποι δικοί μας, παραμένουν σε ψηλούς ρυθμούς, η εργοδοσία με την ανακοίνωση που λάβαμε  στα  mail μας επιβεβαιώνει τους όρους με τους οποίους ετοιμάζεται να ανοίξει για ακόμα μία χρονιά ο τουρισμός και η εστίαση.

Κυβέρνηση και εργοδοσία διαμορφώνουν «υγειονομικά» πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Προκλητικά συνεχίζουν να κατηγορούν τους εργαζομένους προβάλλοντας την ατομική ευθύνη την στιγμή που συνεχίζει ένα χρόνο μετά να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για μέτρα μέσα στους χώρους εργασίας που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης!

Ουσιαστικά η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά απαλλάσσει την εργοδοσία από την υποχρέωση και το κόστος για αυστηρά μέτρα προστασίας στους χώρους, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στους εργαζόμενους.

Αλήθεια, ποιος φέρει την ευθύνη αν το self-test γίνει λάθος; Τι αποτέλεσμα θα βάλει ο εργαζόμενος στην παραπάνω περίπτωση; Με ποιανού έξοδα θα πραγματοποιηθεί το επαναληπτικό τεστ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος; Οι ημέρες καραντίνας σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα είναι «χρωστούμενες» τσάμπα ώρες, όπως προβλέπεται από τον άθλιο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα; Πώς θα γίνεται η ιχνηλάτηση σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος για να μην υπάρχει συρροή κρουσμάτων;

Τι μέτρα προβλέπονται για τις απολυμάνσεις των χώρων, για τον ορισμό ειδικευμένου προσωπικού; Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να μην υπάρχει απασχόληση των εργαζομένων σε πολλές ειδικότητες; Θα αυξηθούν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ ή θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο στη διαδρομή από και προς τη δουλειά;  Θα στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκή υγειονομικό προσωπικό;

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η διαχείριση της πανδημίας μπαίνει στο ζύγι κόστους- οφέλους. Τα κέρδη τους........ η ζωή μας!

Γι’ αυτό βρήκε η κυβέρνηση την ευκαιρία μέσα στην πανδημία να εντείνει το αντιλαϊκό της έργο  και είναι έτοιμη να καταθέσει το νομοθετικό τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο(!), τις ΣΣΕ, το δικαίωμα στη Ζωή!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Δε θα ανεχτούμε να παίζουν άλλο με την υγεία μας και την ζωή μας!

Για μας το πρωτόκολλο είναι ένα: Όλοι στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα! Με μέτρα προστασίας της υγείας μας!

Διεκδικούμε:

·                     Δωρεάν επαναλαμβανόμενα μοριακά covid test για όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

·                     Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους. Επαρκή διαλείμματα, μέσα ατομικής προστασίας επαρκή για κάθε εργαζόμενο με ευθύνη της εργοδοσίας. Να οριστούν καθαριστές με κατάλληλο εξοπλισμό και βαρέα ένσημα. Να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος από κάθε ειδικότητα σε κάθε πόστο.

·                     Αύξηση των δρομολογίων λεωφορείων, μετρό, προαστιακού. Συχνή απολύμανση των ΜΜΜ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

·                     Επίταξη εδώ και τώρα του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, χωρίς καμία αποζημίωση.

·                     Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας της περιοχής, δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Προετοιμάζουμε την απάντηση μας μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο, καταργεί τις ΣΣΕ, δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη, 10.00 στο Σύνταγμα!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!!!