Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μάρτη!

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ . ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνουν μαζικοί φορείς για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία!

Τώρα είναι η ώρα για μάχη και για ζωή!

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας!

Το Σάββατο 20 Μάρτη

§  Περιστέρι: Το Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Στη συγκέντρωση καλούν το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου, ο Εμπορικός - Επαγγελματικός Σύλλογος Ένωση Χαϊδαρίου, η Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της ΕΛΕΠΑ.

§  Καλλιθέα: Το Παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία Κύπρου. Με απόφαση συμμετοχής καλούν ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας μέλος της ΟΓΕ, η Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου Καλλιθέας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω δήμων, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλλιθέας καθώς και το παράρτημα Επισιτισμού Τουρισμού Νοτίων προαστίων.

§  Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 12.30 στη Νίκαια στο Περιβολάκι, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Καλεί και ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας (μέλος της ΟΓΕ).

§  Μεταμόρφωση: Σωματεία και φορείς της Μεταμόρφωσης, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Δημαρχείου.

§  Χαλάνδρι: O Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου, το Παράρτημα Β. Τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Χαλανδρίου - Χολαργού - Ψυχικού στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

§  Διόνυσος, η Επιτροπή Αγώνα  Σωματείων - Φορέων και Κατοίκων, στις 11 π.μ., στη διασταύρωση των οδών Λεωφόρου Μαραθώνος και Χελμού (γαλακτοπωλείο «Στάμου»).

§  Γέρακας: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής διοργανώνει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία του Γέρακα.

§  Κορωπί: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας

§  Στην πλατεία Κυψέλης  στις 12.30, σε συγκέντρωση και πορεία  καλεί το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, συνδυάζοντας τα αιτήματα για προστασία της υγείας του λαού με τη φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Επίσης, καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Επιτροπή Συνταξιούχων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων- Ριζούπολης, η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Πατησίων – Ριζούπολης και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

 

 

Την Κυριακή 21 Μάρτη:

§  Ελευσίνα: Σωματεία και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Λαού

§  Μπραχάμι: Το Παράρτημα Νοτιοανατολικών του Συνδικάτου Οικοδόμων και η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου καλούν στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ασυρμάτου

§  Νέα Φιλαδέλφεια: Σωματεία και φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πατριάρχου. Καλούν, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων Ν.Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού - Παράρτημα Βορείου Τομέα και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνα

§  Γαλάτσι: Συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Μανδηλαρά (Βεΐκου και Τραλλέων) από μαζικούς φορείς και συλλόγους. 

§  Λαύριο: Συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής

§  Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 12.30 στη Δραπετσώνα, στα Λιπάσματα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

§  Πεύκη: Κινητοποίηση μαζικών φορέων στις 12 μ. στην πλατεία Σοφούλη.

                                                                                                                                

Απαιτούμε:

·         Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

·         Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

·         Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία.

·         Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

·         Διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων τέστ σε κάθε δήμο της περιοχής, δωρεάν για το πληθυσμό.

·         Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, Παροχή δωρεάν για κάθε εργαζόμενο καθημερινά από την εργοδοσία ατομικών μέτρων προστασίας, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά για κάθε θέση εργασίας, συχνή, περισσότερες της μιας φοράς, καθημερινή απολύμανση όλων των κλειστών χώρων και των συσκευών που χρησιμοποιούνται από περισσότερο από έναν εργαζόμενους.

·         Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των ΜΜΜ, ενίσχυση των δρομολογίων, επέκταση του δικτύου αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική. Συχνά δρομολόγια συρμών μετρό και προαστιακού. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών στο συγκοινωνιακό έργο.

·         Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

·         Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

·         Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Συνεχίζουμε την Τρίτη 23 Μάρτη με νέες κινητοποιήσεις στις 18.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας και έξω από τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας!

Στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά,

Στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους,

Στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» και το «ΥΓΕΙΑ» στο Μαρούσι,

Στο «ΙΑΣΩ GENERAL» στο Χολαργό,

Στην Αρτέμιδα, στη «Μέδουσα».

 

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε την οργάνωση μας!