ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

     Με αφορμή την καταγγελία από την Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, δεκάδες γυναίκες, εργαζόμενες, φοιτήτριες και αθλήτριες βρήκαν το κουράγιο να αποκαλύψουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

     Η χυδαία και εμετική ανάρτηση του αντιπρόεδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσου Ψαρόμπα, δεν πρόσβαλε μόνο την καταγγελία μιας γυναίκας δημοσιογράφου, αλλά εκφράστηκε με τον πιο αποκρουστικό τρόπο για τις γυναίκες συνολικά, για τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες στα Ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, συνολικά στο τουρισμό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Παίρνοντας δύναμη από το θάρρος που του δίνουν οι εργοδότες, τα συμφέροντα που υπηρετεί στο νησί, εκφράστηκε με το πιο χυδαίο τρόπο για τις πρωτοπόρες αγωνίστριες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

     Περισσεύει η υποκρισία της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, που αναγκάστηκε κάτω από την πίεση της γενικής κατακραυγής, να τον καθαιρέσει από τη θέση του αντιπροέδρου στο ΔΣ και δήλωσε ότι δεν είναι υπόλογη για τις προσωπικές απόψεις του κάθε μέλους, όχι μόνο γιατί πρόκειται για μέλος που κατείχε στελεχική θέση στη διοίκηση αλλά και γιατί αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στην επίσημη σελίδα του Σωματείου για να καταλάβει ότι στις περισσότερες ανακοινώσεις του υπάρχει η ίδια χυδαία φρασεολογία ανάλογη με το «ήθος» του Ψαρομπα. Περισσεύει και η υποκρισία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, η οποία αρκέστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση καταδίκης που καταλήγει ότι συντάσσεται πλήρως με την ανακοίνωση του Σωματείου με το οποίο άλλωστε συνεργάζεται αγαστά και συχνά αλληλοσυγχαίρονται. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι το δελτίο τύπου του Σωματείου για την απρεπή τοποθέτηση και την καθαίρεση, βρίσκεται μόνο στη σελίδα της Ομοσπονδίας, ενώ στη σελίδα του Σωματείου υπάρχει μόνο ο ανασχηματισμός του ΔΣ .

     Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα καταγγέλλουμε την χυδαιότητα του Τάσου Ψαρόμπα και απαιτούμε από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού την άμεση διαγραφή του από αντιπρόσωπος στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπως επίσης από το ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, τη διαγραφή του από μέλος του σωματείου.

    Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, ο αντικομουνισμός σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων για μια ζωή στο μπόι των αναγκών τους. 

    Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, γυναίκες και άντρες, Έλληνες και μετανάστες, δεν θα σιωπήσουμε απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση που είναι γέννημα θρέμμα της καθημερινής καταπίεσης και εκμετάλλευσης μέσα στους χώρους δουλειάς. 

  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής
  •  Σωματείο Εργαζομένων στη Select Service Partner
  •   Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Novotel
  •   Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Royal Olympic
  •   Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Zafolia
  •   Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Marriott 
  •  Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Intercontinental 
  •  Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Stanley 
  •  Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Crowne Plaza