Όλοι την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας!

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 29/01 στις 11.00  έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα για να διασφαλιστούν το εισόδημα και τα δικαιώματά μας!

Εδώ και δέκα μήνες ζούμε με τα ψίχουλα του επιδόματος των 534 ευρώ που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά, ενώ ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα τίθεται σε αμφισβήτηση. Φόροι, δάνεια και λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται χωρίς να μπορούμε να πληρώσουμε πολλές φορές ούτε μέρος αυτών. Όσοι συνάδελφοι καλεστήκαμε για δουλειά, ήρθαμε αντιμέτωποι με τη μεγάλη εντατικοποίηση, αφού ελάχιστοι συνάδελφοι δούλεψαν με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δηλώνει πως «λεφτά δεν υπάρχουν» για τη διασφάλιση του εισοδήματός μας, για πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για προσλήψεις στα σχολεία προκειμένου να ανοίξουν με μέτρα προστασίας και συνεχίζει να δίνει τεράστια ποσά για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, επιστροφές φόρων, χρηματοδότηση κλπ), την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών, προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της καταστολής.

Παράλληλα, νομοθετεί νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την απαγόρευση της απεργίας. Ενισχύει το «νομοθετικό πλέγμα» προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμία άλλη αναμονή. Συνάδελφοι, η στάση της εργοδοσίας είναι προκλητική. Σε παρεμβάσεις του σωματείου για τη διασφάλιση του εισοδήματός μας και την καταβολή της αποζημίωσης αδείας του 2020, επικαλείται…. το νόμο και ότι δεν τον παραβαίνει!  Είναι προκλητικό από τους εργοδότες να επικαλούνται τους νόμους, που έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές ότι ψηφίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση κατά παραγγελία των ίδιων των εργοδοτών. Αυτό έγινε και με τις πρόσφατες συναντήσεις του νέου υπουργού εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς ως προς τη δρομολόγηση του νομοσχεδίου που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα!

Γνωρίζουμε λοιπόν στους κύριους της διοίκησης ότι δεν ξεμπερδεύουν από τους εργαζόμενους με λίγο κρασί και τσουρέκι.  Γνωρίζουμε καλά πως από τη δική μας δουλειά συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα κέρδη, άνοιξαν νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα μας για τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων μας, του εισοδήματός μας. Δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων αμοιβής και εργασίας, συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας μας!

Δεν το βάζουμε κάτω! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, το σωματείο μας, τη συμπόρευση με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων που παλεύουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων που τη στηρίζουν, ενάντια στη λογική του «μικρότερου κακού» που όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγήσει στη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, αυτά που έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια οι εργοδότες και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, που συλλαμβάνουν και επιβάλλουν πρόστιμα σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα αυτονόητα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας!

§  Διασφάλιση του εισοδήματός μας στο ύψος του μισθού που είχαμε το 2019.

§  Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων.

§  Καμία αρνητική μεταβολή των δικαιωμάτων μας.

§  Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης στον επισιτισμό, 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο. Τήρηση των ειδικοτήτων, να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος από κάθε ειδικότητα στα πόστα.

§  Άμεση καταβολή της αποζημίωσης αδείας .

§  Αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επαρκή διάθεση μέσων ατομικής προστασίας. Απολυμάνσεις στους χώρους των αποδυτηρίων και των χώρων εργασίας, να οριστούν καθαριστές με κατάλληλο εξοπλισμό και βαρέα ένσημα.

§  Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, διαδίκτυο, τέλη κυκλοφορίας.

§  Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.

§  Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.