ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ COSCO ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕΔΕΠ

 

Καταγγέλουμε την εργοδοσία της COSCO-PCT, D-PORT, που εκδικητικά βγάζει εκτός παραγωγής το σύνολο της Διοίκησης του ταξικού σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ καθώς και άλλα μέλη του σωματείου που παρευρίσκονταν την ημέρα της απεργίας, στις 26 Νοέμβρη στην απεργιακή περιφρούρηση, με την πρόφαση της προστασίας  της υγείας των εργαζομένων από το συγχρωτισμό.

Είναι πραγματικά προκλητικό να ακούγονται αυτά από το στόμα της εργοδοσίας τη στιγμή που τα μέτρα προστασίας που παίρνει είναι ελλιπή, υπάρχουν κρούσματα που αποκρύπτονται, δεν πραγματοποιούνται τεστ για τους εργαζόμενους. Τη στιγμή που το Δ. Σ του Σωματείου έχει πρωτοστατήσει για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στο χώρο αλλά και συνολικότερα, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα κλπ.

Το οργανωμένο εργατικό κίνημα, τα σωματεία και τα συνδικάτα που σταθερά παλεύουμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων, από την αρχή της πανδημίας, αποδείξαμε ότι μπορούμε να τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, με την οργανωμένη απειθαρχία που δείξαμε τιμώντας  την Πρωτομαγιάτικη απεργία, με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αυτό που δεν πρόκειται όμως να τηρήσουμε είναι σιγή νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία, προκειμένου να εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας για τη διασφάλιση της, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι αν νομίζουν ότι με αυτές τις ενέργειες θα μας τρομοκρατήσουν, είναι βαθιά γελασμένοι. Τους απαντάμε ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!