Οι μάσκες έπεσαν! Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού και καταστολής! Τα συνθήματα ακούστηκαν δυνατά!

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας καταδικάζει με κάθε τρόπο την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της πανδημίας η κυβέρνηση αυταρχικά προχώρησε στην απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, επιδιώκοντας στην πραγματικότητα να «φιμώσει» τους εργαζόμενους που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, δουλειά με δικαιώματα, πρόσβαση στη μόρφωση. Θέλει να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν γίνει λάστιχο στους χώρους δουλειάς, για την καθημερινή «σαρδελοποίηση» στα ΜΜΜ και την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία. Μάλιστα, σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα πως η ίδια και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προκλητικά αγνόησαν το όποια μέτρα προστασίας.

Η αστυνομία αναίτια προχώρησε σε προπηλακισμούς και δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών. Αναμέσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνάδελφος ξενοδοχοϋπάλληλος Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΤ, της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και ξενοδοχείων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για το όργιο βίας και καταστολής.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι ΟΛΟΙ οι διαδηλωτές που συλλήφθηκαν.

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στο γύψο όσες απαγορεύσεις και να νομοθετήσει η κυβέρνηση. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος και την προστασία της υγείας μας.

Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη, ενάντια στο νομοσχέδιο- έκτρωμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, με την κατάργηση του 8ώρου.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ