17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο οργανώνει τη συμμετοχή του σωματείου μας στο φετινό ερτασμό του Πολυτεχνείου. Τα συνθήματά του παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ,και μπορούν να αποτυπωθούν στους αγώνες μας στο σήμερα. Το σύνθημα του για "Ψωμί- Παιδεία-Ελευθερία" αποτυπώνεται στους αγώνες του σήμερα, στα δίκαια αιτήματα μας για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος και για δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα, για ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση που καταργεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το 8ωρο, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη δράση των σωματείων.

   Για μέτρα προστασίας της υγείας μας, με άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για αυστηρά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, πύκνωση δρομολογίων των ΜΜΜ, με επίταξη ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων για την περίοδο που θα διαρκέσει η πανδημία. Για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με μείωση των μαθητών ανά τάξη, μαζικές προσλήψεις σε καθηγητές και προσωπικού καθαριότητας.

  Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, που με ευθύνη της τωρινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκουν το λαό μας  πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια τους, για το μοίρασμα της πίτας, ως προς την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

 Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τους άθλιους χειρισμούς της, με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων προς αποφυγή δήθεν της διασποράς της πανδημίας. Στην προσπάθεια της να αποφύγει τις εγκληματικές της ευθύνες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας ,που έχουν κοστίσει πάνω από 1000 ζωές, πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα. Προσπαθεί ακόμα και τώρα να φορτώσει την εκτίναξη των κρουσμάτων στη νεολαία και το λαό, στο όνομα της "ατομικής" ευθύνης, τη στιγμή που δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, με τις εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ να είναι καθημερινότητα, τα νοσοκομεία μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης και το σύστημα υγείας να μετατρέπεται σε "σύστημα μιας νόσου" !

Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όποιο κεφάλι σηκώνεται, θα κόβεται, και για αυτό θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει: Εμείς θα συμμετέχουμε στον εορτασμό του Πολυτεχνείου , μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα παίρνοντας, όπως πάντα, τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

                                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ