10 Νοέμβρη, ημέρα δράσης για την Υγεία!


Σήμερα, Δευτέρα 9 Νοέμβρη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας προκειμένου να σχεδιάσει την πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων για το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την προστασία της υγείας μας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας! 

Σε αυτά τα πλαίσια, αποφασίσαμε τη συμμετοχή του σωματείου μας στις πρωτοβουλίες που καλούν τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής, Αθήνας και Πειραιά στις 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας μας. Απαιτούμε: 

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, άμεση στήριξη των Κέντρων Υγείας της περιοχής της Ανατολικής Αττικής και συνολικότερα.
  • Άμεση δημιουργία γενικού δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, των δεκάδων διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους ανά περιοχές. 

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην ημέρα δράσης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στις περιοχές κατοικίας τους.

Στα κέντρα υγείας: στο Λαύριο στις 9.00, στην Κερατέα στις 9.45, στα Καλύβια στις 10.30, στο Κορωπί στις 10.00, στη Νέα Μάκρη στις 10.00 και στις 11.00 στα Σπάτα.

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας στις 10.00

Στο Υπουργείο Υγείας στις 16.00 μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και την ΟΕΝΓΕ.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα, να κάνουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική. Προετοιμαζόμαστε για απεργία στις 26 Νοέμβρη μπροστά στις ανατροπές του αιώνα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλει να επιβάλει το 10ωρο και την απλήρωτη υπερωρία.