Πρόγραμμα συσκέψεων μπροστά στην κινητοποίηση της Δευτέρας 26/10 13.00 στη ΓΣΕΒΕΕ και της κλαδικής απεργίας 2/11!

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και τις διεκδικήσεις μας!

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στη δράση του σωματείου μας, στην επαφή του διοικητικού συμβουλίου με τους συναδέλφους μας που εργάζονται, δεν μας σταματά! Δεν υποχωρούμε από τα αιτήματά μας, συζητάμε συλλογικά,  οργανώνουμε την πάλη μας και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας!

Ένα δρόμο έχουμε: της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, βάζοντας στο επίκεντρο την πολιτική αυτή που φορτώνει για μία ακόμη φορά τα βάρη της νέας κρίσης στις πλάτες μας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κι άλλα μέτρα στο συρτάρι. Προετοιμαζόμαστε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας για να καλυφθεί το εισόδημά μας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, για μέτρα προστασίας της υγείας μας, για δουλειά με δικαιώματα.

Φτάνει μέχρι εδώ η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι πολλαπλές ειδικότητες, η εντατικοποίηση, που ειδικά σε συνθήκες πανδημίας είμαστε πολλαπλά εκτεθειμένοι!

Όλοι τη Δευτέρα 26/10 στη 1.00 μμ έξω από τη ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46, Αθήνα)! Απαιτούμε η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό, που καθορίζει ειδικότητες, επιδόματα, να εφαρμοστεί τώρα. Μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να απαγορευτούν οι απολύσεις. Ένταξη της ειδικότητας του μάγειρα, του σερβιτόρου στα ΒΑΕ.

 Κλιμακώνουμε με την απεργία σε όλο τον κλάδο, Δευτέρα 2/11 με απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην πλ. Κλαθμώνος.

Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των κινητοποιήσεων, προχωράμε σε:

·        Σάββατο 24/10 στις 15.00 περιοδεία στα καταστήματα της εταιρείας και στις 17.00 σύσκεψη στη Λούτσα (Σπετσών 9).

·        Κυριακή 25/10 στις 12.00 σύσκεψη στην Αγία Παρασκευή και στις 17.00 σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19).

·        Τρίτη 27/10 στις 17.00 σύσκεψη στο πάρκο Τρίτση.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις- συσκέψεις παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.