Απαντητική επιστολή της εταιρείας στο αίτημα των σωματείων για συνάντηση.

 Σπάτα, 24/08/2020

Αξιότιμες κυρίες/ Αξιότιμοι Κύριοι,

Επί της εν θέματι επιστολής σας, με την οποία θίγετε εκ νέου θέματα τα οποία έχουν κατ' επανάληψη συζητηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν με τους εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου και για τα οποία αυτοί έχουν κατ' επανάληψη ενημερωθεί (επίσης κατά το πρόσφατο παρελθόν) είτε προφορικώς, είτε γραπτώς, (επισημαίνονται επιστολή της εταιρείας μας προς αυτούς με ημερομηνία 22/6/2020, και συναντήσεις αυτών με το Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μας, κ. Δημήτρη Θεοδώρου στις 8/7/2020 και το Διευθυντή των καταστημάτων της εταιρείας μας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Πετράκη στις 10/8/2020), θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 η εταιρεία μας έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της και έχει λάβει εξ αρχής με ιδιαίτερη επιμέλεια κάθε απαιτούμενο μέτρο προφύλαξής τους. Τα εξ υμών μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου γνωρίζουν άριστα πως η εταιρεία μας εφαρμόζει πλήρως τα σχετικά ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις υποδείξεις των αρχών και προβαίνει σε σχετική με αυτά εκπαίδευση και επανεκπαίδευση του προσωπικού της, με τη συνδρομή του ιατρού εργασίας  και του τεχνικού ασφαλείας της. Για την παρακολούθηση της εφαρμογής των οικείων πρωτοκόλλων έχει συσταθεί σχετική επιτροπή, η οποία προβαίνει σε συναφείς επισημάνσεις και υποδείξεις προς τη διοίκηση της εταιρείας. Όπως επίσης είναι γνωστό στα εξ υμων μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου κάθε εργαζόμενος που επιστρέφει στην εργασία του ενημερώνεται προσωπικά για τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομίου (e-mail). Πέραν τούτων, από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας η εταιρεία μας έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων της με τη διανομή ειδικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, κ.λ.π.), την τοποθέτηση προστατευτικών  ("πλέξιγκλας") στα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού, ώστε να αποφεύγεται η φυσική επαφή με τους πελάτες, την προμήθεια αντισηπτικών και ειδικών καθαριστικών απολύανσης όλων των επιφανειών κ.λ.π. 

Περαιτέρω, τονίζεται πως, όπως έχει εκτεθεί και στους εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου στις ανωτέρω συναντήσεις τους μετους εκπροσώπους της εταιρείας μας, για να προσλάβει ουσιατικό περιεχόμενο οποιαδήποτε συνάντηση επί του πλάνου λειτουργίας, θα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι συνθήκες που επιτρέπουν το σχετικό προγραμματισμό, σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας, τόσο αναφορικά με το νομοθετικό και το κανονιστικό καθεστώς που τα διέπει, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής καθημερινότητας. Ενώ άλλωστε, με δεδομένη τη δραστηριοποίηση της εταιρείας μας αποκλειστικά εντός των χώρων των αερολιμένων, η διαμόρφωση του προγραμματισμού της συναρτάται άμεσα προς την σταθεροποίηση της επιβατικής κίνησης των αεροδρομίων της ημεδαπής (επισημαίνεται ότι λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μας σημείωσε πτώση ίση προς 88,99% τον Ιούλιο του έτους 2020 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους). 

Δυστυχώς, τόσο η πρόσφατη αρνητική τροπή στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 στη χώρα μας και η επιβολή περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα- χωρίς μάλιστα να αποκλείεταιη στο άμεση μέλλον πιθανότητα λήψεως γενικότερων περιοριστικών μέτρων-, όσο και οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την επιβολή περιοριστικών μέτρων από τρίτες χώρες σε πρόσωπα που έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα (υποχρεωτική διενέργεια τεστ Covid-19 πριν από την μετάβαση, επιβολή καραντίνας κ.λ.π) και ο αρνητικός αντίκτυπος που τα ανωτέρω έχουν στην διαμόρφωση της επιβατικής κίνησης των αερολιμένων της χώρας μας, ανατρέπουν για πολλοστή φορά τον σχεδιασμό της εταιρείας μας, καθιστώντας απολύτως αίολη την διεξαγωγή σχετικής συνάντησης την δεδομένη χρονική στιγμή. Παρά ταύτα, επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε σχετικώς, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας.

Για την εταιρεία

Θεοδώρου Δημήτρης 

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού