Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 20.00 στο Σύνταγμα μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο!

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο- έκτρωμα!

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 20.00 στο Σύνταγμα.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 9 Ιούλη η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των «δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων», όπως λέγεται, κάνοντας πράξη τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων ώστε να μην ακούγεται «κιχ» στην κλιμάκωση της επίθεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αφορμή την πανδημία.

Το νομοσχέδιο είναι «χουντικής» έμπνευσης και προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος των εργαζομένων και συνολικά του λαού, που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες. Επιδιώκει να συκοφαντήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και στοχεύει στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, θέτοντας υπό απαγόρευση κάθε κινητοποίηση μέσα από διατάξεις που θα ερμηνεύονται από τις αστυνομικές αρχές και τους κρατικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν.

Έρχεται σε μία περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα μας έχει ενταθεί, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξασφαλίσει μια σειρά μέτρα για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των δικαιωμάτων μας (ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, φοροαπαλλαγές, απαλλαγή από ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές, δυνατότητα για απολύσεις). Θέλει και με αυτόν τον τρόπο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς!

Το νομοσχέδιο αυτό, έρχεται ως συνέχεια των νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία αλλά και την απαγόρευση των διαδηλώσεων απέναντι στους πλειστηριασμούς, εντείνοντας κι άλλο την καταστολή απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ας σκεφτούμε καλά: οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που μας αφήνουν χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με βάση το νέο νομοσχέδιο θα μπορούσαν να έχουν απαγορευτεί με βάση τις άθλιες διατάξεις που αυτό φέρνει. Θα έπρεπε, δηλαδή, να έχουμε ζητήσει «άδεια» για να διαδηλώσουμε, από όλους αυτούς που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία..!

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αυτό που φοβούνται είναι η οργανωμένη, συλλογική δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ!

ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μέσα από τη δράση τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στο σωματείο να καταργήσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να μας φιμώσει και να μετατρέψει τους αγώνες μας σε ποινικό αδίκημα. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια!

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 13.00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4, πλησίον μετρό Κατεχάκη) .

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 20.00 στο Σύνταγμα!