Διήμερο κινητοποιήσεων 10-11 Ιούνη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας και της υγείας μας!

Συμμετέχουμε στο διήμερο δράσης 10 και 11 Ιούνη για να μη φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης. Πληρώσαμε πολλά- να μην πληρώσουμε ξανά!

Απαιτούμε:

·        Διασφάλιση του εισοδήματός μας στο ύψος του μισθού μας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να καταβληθεί το υπόλοιπο δώρο Πάσχα.

·        Απαγόρευση των απολύσεων για το επόμενο διάστημα.

·        Καμία εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας μας, στους μισθούς μας.

·        Να καταργηθούν οι αντεργατικές ΠΝΠ. Καμία μείωση του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων.

  • Παύση πληρωμών σε τράπεζες ,δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί.

·        Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

·        Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από την εργοδοσία για όλους τους εργαζόμενους.

·        Να οριστεί συνάντηση της εργοδοσίας με τους εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας.  

Καλούμε σε συμμετοχή στο διήμερο δράσης για τη διασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας αλλά και την προστασία της υγείας μας.

·         Τετάρτη 10/06 στις 9.30 το πρωί στο Αεροδρόμιο, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση με την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής.

·         Τετάρτη 10/06 τις 12.00 στο Υπ. Εργασίας συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

·         Τετάρτη 10/06 στις 19.00 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας στο Κορωπί σε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής με αίτημα τη δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους και καμία ανάμειξη ιδιωτών.

·         Πέμπτη 11/06 στις 19.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας στο πανεργατικό συλλαλητήριο που καλούν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία από όλους τους κλάδους.

Δυναμώνουμε το σωματείο- οργανωνόμαστε- δε μένουμε απαθείς.

Εδώ με αγώνα ταξικό γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ