Αίτημα για συνάντηση με διεύθυνση για ενημέρωση ως προς τις κινήσεις της εργοδοσίας



Κύριοι,

Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων από τις 14 Μαρτίου (ή αργότερα για τους υπόλοιπους) είμαστε σε αναστολή, αμέσως μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των επισιτιστικών καταστημάτων, για την προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πέραν, όμως, της ενημέρωσης με email όπου μας γνωστοποιήθηκε ο αριθμός της δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Εργάνη που πραγματοποιήθηκε από πλευράς σας, με κάποιες οδηγίες που ήταν απαραίτητες για την υποβολή της αίτησης για τους εργαζόμενους, καμία άλλη ενημέρωση δεν είχαμε.

Όπως ορίσετε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με βάση το νόμο 1264/82, άρθρο 16, παράγραφος 4, όπου συγκεκριμένα αναφέρεται : "Ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτηση τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα και να μεριμνά για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους ή την οργάνωσή τους."

Πιο συγκεκριμένα, θέλουμε να μας σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα και με τι όρους. Επιπλέον, να μας ενημερώσετε σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας ως προς τους εργαζόμενους και τους όρους εργασίας μας.