Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των 12 σωματείων του κλάδου μας!

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου σε επισιτισμό και ξενοδοχεία που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη μαζικότατη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή και του δικού μας σωματείου, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση που αντί να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να καταθέσουμε τα αιτήματά μας, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής, που με χρήση χημικών προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωσή μας, ενώ για τους εργοδότες οι πόρτες του υπουργέιου είναι διάπλατα ανοιχτές.

Κι όμως, με την ανυποχώρητη στάση όλων των συναδέλφων, καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευση ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο που αμφιβάλλει ότι οι αγώνες, οι κινητοποιήσεις μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, που είναι ακόμα δύσπιστος απέναντι στο σωματείο, που φοβάται να εκτεθεί: τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσουμε, που πρέπει να είμαστε πιο πολλοί και όλοι μαζί!

Να απαιτήσουμε ακόμα πιο μαχητικά την κάλυψη του εισοδήματός με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να επιστρέψουμε όλοι στη δουλειά χωρίς καμία αλλαγή προς το χειρότερο των όρων εργασίας μας. Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία. 

Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 400 και 500 ευρώ, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να πληρώσουμε ξανά.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 16.00 στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ