Στις 7 Απρίλη ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ  ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια κενά  σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας  , να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν νέες μονάδες (π.χ. Κ.Υ και Νοσοκομεία) με προσωπικό και εξοπλισμό.

Είναι άμεση ανάγκη να επιταχτεί ο Ιδιωτικός Τομέας στην Υγεία , που σήμερα θησαυρίζει με την αύξηση της τιμής της νοσηλείας , με τα πανάκριβα τεστ για τον covid-19.

Όλες οι υπηρεσίες των νοσοκομείων να λειτουργήσουν με ευθύνη του κράτους , να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα νοσοκομεία. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι και δουλεύουν μέσω εργολαβίας (μάγειρες, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες).

Άμεσα να επιταχτουν ιδιωτικές κλινικές , άλλες κλειστές μονάδες ώστε να αξιοποιηθούν ως χώροι νοσηλείας , παρακολούθησης και προληπτικής καραντίνας , να στελεχωθούν με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Αντίστοιχα για όσα Ξενοδοχεία αξιοποιούνται για αυτό το σκοπό να στελεχώνονται με εξειδικευμένο προσωπικό, να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας (απολύμανση των χώρων, συλλογή των μολυσμένων απορριμμάτων σε ειδικούς κάδους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι μέχρι τώρα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους αποτελούν πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου μας και όχι μόνο.

Αποτελούν πρόκληση για τους συναδέλφους που μέχρι σήμερα δούλευαν για χρόνια με συμβάσεις εξτρά, εκ περιτροπής , ορισμένου χρόνου.

Αποτελεί πρόκληση για τους εποχικούς εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και εστιατόρια που είναι άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα, που κινδυνεύουν να χάσουν όλη τη σεζόν.    

Μετά και την αναστολή της λειτουργίας και των ελέγχων από τα σώματα επιθεώρησης εργασίας, οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και τρομοκρατία από τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, με απειλές για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, για αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Να σταματήσει τώρα το υπουργείου εργασίας να κάνει τις πλάτες στους εργοδότες για να οργιάζουν και να χτυπάνε στο μόνο δικαίωμα που είχε μείνει όρθιο από την κρίση, αυτό της κανονικής άδειας των εργαζομένων.

Δεν θα δεχτούμε για ακόμα μια φορά κυβέρνηση, εργοδότες  και η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού να μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες μας.

 Για ακόμα μια φορά μας καλούν να πληρώσουμε το μάρμαρο και περνάνε σε φουλ επίθεση στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

1.            Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές εργασίας. Μονιμοποίηση του προσωπικού.

2.            Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

3.            Την άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της υγείας για τη νοσηλεία των κρουσμάτων που επιστρέφουν από άλλες χώρες. Σε αυτή τη κατεύθυνση να αξιοποιηθούν κτίρια όπως το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου.

4.            Να αποδεσμευτεί άμεσα το προσωπικό των Ξενοδοχείων που φιλοξενούν ύποπτα κρούσματα , να απολυμανθούν οι χώροι και να γίνουν τεστ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

3.                      Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή, στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

4.                      Παράταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικών εργαζομένων στα 600 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων χωρίς προϋποθέσεις.

5.                      Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους. Να λάβουν όπως οι υπόλοιποι τα 800 ευρώ.

6.                      Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας (πχ κλείσιμο κτηρίων για απολυμάνσεις κτλ).

7.                      Διάθεση υλικών για απολύμανση με πιστοποίηση, απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό – πελάτες όπως οι συνάδελφοι διανομείς.

 
Τα σωματεία:
Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής,
Σωματείο Εργαζομένων MARRIOT (πρώην Χανδρής Μετροπόλιταν)
Σωματείο Εργαζομένων INTERCONTINENTAL
Σωματείο Εργαζομένων GRAND RESORT LAGONISI,
Σωματείο Εργαζομένων HILTON
Σωματείο Εργαζομένων SOFITEL
Σωματείο Εργαζομένων ATHENS PLAZA
Σωματείο Εργαζομένων ROYAL OLYMPIC
Σωματείο εργαζομένων ZAFOLIA
Σωματείο Εργαζομένων STANLEY
Σωματείο Εργαζομένων SELECT SERVICE PARTNER
Σωματείο Εργαζομένων στο catering NEWREST
Σωματείο Εργαζομένων CROWNE PLAZA
Σωματείο Εργαζομένων NOVOTEL