Καταγγελία για εκδικητική απόλυση στο Electra Metropolis

     Καταγγέλουμε την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Μπάκα, από το ξενοδοχείο Electra Metropolis, ιδιοκτησίας του κ. Ρέτσου, προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων . Ο συνάδελφος δούλευε τα τελευταία 2,5 χρόνια στην κουζίνα του ξενοδοχείου και όταν αποφάσισε μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο να διεκδικήσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε αντίθεση με τη γραμμή της εργοδοσίας για εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό, με μεγάλη εντατικοποίηση, ενοχλήθηκαν τα στελέχη του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα την απόλυσή του.

     Ο λόγος είναι πως, με τη στάση του, πήγε κόντρα στα συμφέροντα των ξενοδόχων, που σαν στόχο έχουν την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.

     Στόχος κοινός της εργοδοσίας όλου του κλάδου σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, κάτι που απαιτεί δουλειά χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους φτηνούς. Στόχος που απαιτεί «όποιο κεφάλι σηκώνεται να.... κόβεται», για να μην υπάρχει καμία αντίδραση, καμία οργάνωση των εργαζομένων, να επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» σε όλους τους χώρους δουλειάς.

     Να μην περάσει η τρομοκρατία! Έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας, μέσα από την οργάνωσή μας στα σωματεία μας, στο κλαδικό μας Συνδικάτο, τη συλλογική μας δράσης. Γι’ αυτό το λόγο και η κυβέρνηση, για λογαριασμό της εργοδοσίας, θέλει να βάλει τα σωματεία στο χέρι με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει.

     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, για να επιστρέψει ο συνάδελφος στη δουλειά του, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα.

     Σαν διοικητικό συμβούλιο, θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ