Για τα δύο νέα εργατικά "ατυχήματα" στην SELECT REVICE PARTNER

     Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας Τετάρτη 05/06 13.00-16.00

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Την εβδομάδα που μας πέρασε, δύο ακόμα εργατικά «ατυχήματα» στο χώρο μας έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των εργατικών «ατυχημάτων» του κλάδου μας, αλλά και του χώρου μας αφού πολλοί συνάδελφοί μας έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. Επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που υπάρχουν για εμάς τους εργαζόμενους, που, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς μας, την έλλειψη προσωπικού, τις πολλαπλές ειδικότητες, οδηγούν σε «ατυχήματα».

     Η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, τα πόστα είναι λειψά από προσωπικό, την ίδια στιγμή που όλα τα στοιχεία μιλάνε για ακόμα περισσότερες αφίξεις, για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις του κλάδου. Κερδοφορία που πατάει πάνω στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, στην κατάργηση της κλαδικής σύμβασης του επισιτισμού, τους κουτσουρεμένους μισθούς, τις πολλαπλές ειδικότητες.

     Η «δίκαιη» ανάπτυξη που διαφημίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία σημαίνει μοίρασμα της φτώχειας, διαιώνιση των μισθών πείνας και των απλήρωτων υπερωριών- δουλεμένων ρεπό, σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου, αξιοποίηση πρακτικάριων για να καλύπτουν πόστα, επειδή είναι ακόμα πιο φθηνοί. Σημαίνει εντατική δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

     Σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τις πολλαπλές ειδικότητες.

     Δεν βολευόμαστε με αυτούς τους μισθούς, ειδικά όταν μόνο το κόστος μεταφοράς μας είναι στα 600 ευρώ το χρόνο...! Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι, να πιστέψουμε πως «έτσι είναι εδώ τα πράγματα», ότι «σε άλλες εταιρείες είναι πολύ χειρότερα» και στο τέλος να λέμε και «ευχαριστώ».

     Σταματάμε να τους κάνουμε τη χάρη, να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Σταματάμε να θυσιάζουμε τις ανάγκες μας, την υγεία μας, τις οικογένειες μας για τα κέρδη τους.

     Σταματάμε να δεχόμαστε να «πληρώνουμε» και κάτι λίγο για τα ταμειακά ελλείμματα, επειδή δήθεν «κάνουμε λάθη», παρακρατώντας μας λεφτά από τους μισθούς μας χωρίς να βλέπουμε καν τα αντίστοιχα παραστατικά!

      Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας, στην αλληλεγγύη μεταξύ μας, στην ενότητά μας! Mαζικοποιούμε το σωματείο μας, μόνο έτσι θα σπάσουμε το κλίμα της τρομοκρατίας που καλλιεργεί η εργοδοσία!

     Κάνουμε πέρα τους εργοδότες και τα τσιράκια τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα τους.

     Παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ στην επιχείρηση, στον κλάδο με αυξήσεις, συγκροτημένα δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών μας, το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στις διακοπές, τον αθλητισμό, την υγεία και τον πολιτισμό.

     Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο, να συμμετέχουν στη συλλογική συζήτηση και δράση, να ενώσουμε τον αγώνα μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον επισιτισμό, στα catering, στα ξενοδοχεία.

     Πραγματοποιούμε στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Ιούνη 13:00-16:00, συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου και στην παρέμβαση στην εργοδοσία και τη διοίκηση του αεροδρομίου όπου θα καταθέσουμε τα αιτήματά μας.

     Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για :

     - Να γίνουν άμεσα προσλήψεις, να μη γίνουν άλλες απολύσεις.

     - Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για όλους, με χορήγηση του απαραίτητου ρουχισμού, αλλά και αντικατάσταση του ελαττωματικού εξοπλισμού.

     - Να καλύπτονται από την εργοδοσία τα έξοδα μετακίνησης.

     - Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς με τα ταμειακά ελλείμματα. Το ταμείο να κλείνεται παρουσία του ταμία και ό, τι διαφορά υπάρχει να λύνεται απευθείας.

     - Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των καλοκαιρινών αδειών, να γίνονται διαλείμματα επαρκώς. Να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος διαλείμματος καθώς και αποδυτηρίων για όλους τους εργαζόμενους.

     - Να παίρνουμε δύο συνεχόμενα ρεπό την εβδομάδα και να υπάρχει μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας. Να διευκολύνονται στο πρόγραμμα γυναίκες και οι άντρες με μικρά παιδιά.

     - Οι πρακτικάριοι να έχουν επόπτη στη βάρδιά τους, να τηρείται ο κανονισμός της πρακτικής.

     - Η εταιρεία να παραχωρήσει χώρο στο σωματείο, να πραγματοποιεί κάθε μήνα συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου όπως οφείλει βάση του νόμου1264/82.

     - Να χορηγείται επίδομα γάμου, προϋπηρεσίας, ταμειακό επίδομα για τους ταμίες, ανθυγιεινό επίδομα για μάγειρες, λαντζέρηδες, σερβιτόρους αποθηκάριους, runner, καθαριστές. Να έχουν όλες αυτές οι ειδικότητες βαρέα ένσημα.

     - Να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις που να καθορίζει τις ειδικότητες, τα πόστα και τα καθήκοντα, να συμπεριλαμβάνει και όλα τα παραπάνω.

     - Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ ως βασικό μισθό, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις. Να υπογραφεί κλαδική σύμβαση στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των δικαιωμάτων. Να εφαρμοστεί από όλους τους εργοδότες.
 

     - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο- 5ημερο- 35ωρο.

     - Να καταργηθεί ο νόμος 3986/2011 για τις διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατούν σε ομηρία τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια. Να καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει τις απεριόριστες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις επιχειρήσεις του αεροδρομίου.

     - Επαναφορά της 20ετίας του ΕΦΑΠΑΞ και επέκτασή του στον επισιτισμό.