Καταγγελία για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου στο ATHENS HILTON

     Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 08/11/18.

     Σπάτα, 08/11/18

     Καταδικάζουμε την εργοδοσία της ATHENS HILTON που απέλυσε τον εργαζόμενο Ντόλια Ηλία, εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου εργαζομένων του ξενοδοχείου. Ο συνάδελφος εργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο ξενοδοχείο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μέσω της εταιρείας ISS Human Resources με επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

     Ο συνάδελφος είχε συνδικαλιστική δράση, συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις και δραστηριότητες του συνδικαλιστικού κινήματος, με αποκορύφωμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προκηρυχτεί το προηγούμενο διάστημα, διεκδικώντας, παράλληλα, δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο ξενοδοχείο μέσω εργολαβικών συνεργείων.

     Η απόλυση αυτή έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό: να εμποδιστεί και να διακοπεί η συνδικαλιστική δράση του συγκεκριμένου συναδέλφου, αλλά και να τρομοκρατηθούν όλοι οι εργαζόμενοι από δουλεμπορικά γραφεία, είδος εργασιακών σχέσεων που αξιοποιούνται από την εκάστοτε εργοδοσία επειδή αποτελούν «σχέσεις ομηρίας», ανασφάλειας και φόβου.

     Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος στη δουλειά του. Απαιτούμε άμεσα την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας καθώς δεν μπορεί να «σφυρίζει αδιάφορα» όταν καταπατούνται συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά και όταν ενισχύονται τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις στα ξενοδοχεία.