Κάλεσμα σε στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση.

     Εδώ και καιρό, ακούμε την κυβέρνηση να πανηγυρίζει μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάπτυξη, την επιστροφή στις αγορές, για τη «μεταμνημονιακή εποχή» και την επιστροφή στην «κανονικότητα». Μάλιστα, λένε, ότι κάθε επιστροφή στα παλιά, δηλαδή, στα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας, θα είναι «καταστροφή» για τη χώρα. Δηλαδή, δε θα εξυπηρετούνται τα κέρδη τους, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα τους. Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι, το 2012 οι τουριστικές αφίξεις έφτασαν τα 12 εκατομμύρια, ρεκόρ και για τότε, ενώ το 2017 ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια, καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματιών του κλάδου, ενώ τα ρεκόρ συνεχίζονται, αφού τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

     Το αντίθετο συμβαίνει όμως για μας τους εργαζόμενους. Ενώ μέχρι το 2012 αμείβονταν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου με τη κλαδική συλλογική σύμβαση, σήμερα αμειβόμαστε με τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 για τους κάτω των 25. Αύξηση των αφίξεων για μας σημαίνει μεγαλύτερος όγκος δουλειάς με αριθμό εργαζομένων πολύ μικρότερο από τις ανάγκες που υπάρχουν, δηλαδή ο κάθε συνάδελφος βγάζει δουλειά για 3 άτομα, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής δεν υπάρχουν, αφού δε μας διατίθεται ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη χρήση πολύ δυνατών απολυμαντικών και, παράλληλα, η κουζίνα ενός από τα καινούργια καταστήματα άνοιξε χωρίς να έχει άδεια πυρασφάλειας (!)…

     Ήρθε η ώρα, όμως, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, δε μας αρκεί να έχουμε απλά να έχουμε δουλειά και μισή ζωή!

     Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας όλοι, γινόμαστε πιο δυνατοί!

     Ο παραγόμενος πλούτος από εμάς τους εργαζόμενους είναι πολλαπλάσιος από αυτόν των περασμένων δεκαετιών. Είναι, λοιπόν, σωστό και δίκαιο να προσαρμόσουμε τις απαιτήσεις μας με βάση τα όσα παράγουμε!

     Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας 11π.μ. – 15:00μ.μ. και στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού μας σωματείου.

     Διεκδικούμε

     - Την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που να προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ανθυγιεινό επίδομα, οικογενειακό επίδομα, τουριστικής εκπαίδευσης και προϋπηρεσίας. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Να καταργηθεί ο μισθολογικός διαχωρισμός στους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.
 

     - Επίδομα ταμειακό, να σταματήσει η άδικη παρακράτηση των ελλειμμάτων.

     - Τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη δουλειά να βαρύνουν την εργοδοσία.

     - Να υπάρχει καθορισμός καθηκόντων ώστε να μην μπορεί ο εργοδότης να μας απασχολεί σε δυο και τρεις ειδικότητες.

     - Να μη γίνουν απολύσεις, αντιθέτως να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εργαζομένων σε όλα τα πόστα.

     - Να δίνονται οι άδειες κανονικά με σχεδιασμό και όχι όποτε «βολεύει» την εταιρεία για να «γλυτώνει» μεροκάματα.

     - Να γίνονται τα διαλείμματα επαρκώς σε όλα τα πόστα, να ισχύει το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο για τη σίτιση όλου του προσωπικού.