Σχετικά με τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα στην SELECT SERVICE PARTNER

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, με βασικό αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, και μέσα σε μία βδομάδα έχουν γίνει δύο εργατικά ατυχήματα.

     Η εργοδοσία όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προκειμένου κάπως να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, με την ανακοίνωση που έβγαλε φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας αφού παρουσιάζει τα πάντα ιδανικά. Όμως, η πραγματικότητα είναι μία: μονά ρεπό, τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας, η πολυαπασχόληση, η καθημερινότητα, δηλαδή, που εμείς ζούμε… Η μία συνάδελφος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της βάρδιας, ο άλλος συνάδελφος έκοψε το χέρι του πάλι κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του.

     Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί συνάδελφοι έχουν αποκτήσει μυοσκελετικές παθήσεις (τενοντίτιδες, αυχενικό) και λόγω της έντασης της δουλειάς, έχουν πάρει αναρρωτική άδεια.

     Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της εργοδοσίας που εξακολουθεί να αρνείται συνάντηση με το σωματείο για τρίτη φορά (!) ενώ παράλληλα δεν προσλαμβάνει το απαιτούμενο προσωπικό, μάλιστα, η διεύθυνση λέει ότι είναι πλήρης από προσωπικό!

     Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, μαζικοποιούμε το σωματείο μας, συνεχίζουμε διεκδικώντας:

     - Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής ειδικά στις κουζίνες και στις λάντζες ,όπως και στην αποθήκη.
 

     - Άμεση αντικατάσταση ελαττωματικού εξοπλισμού (πλυντήρια, ψυγεία, μαχαίρια, παγομηχανές)

     - Να γίνονται διαλείμματα σε όλα τα πόστα.
 

     - Να σταματήσει η απαράδεκτη παρακράτηση ταμειακών ελλειμμάτων.
     

     - Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, να υπάρχει καθορισμός ειδικοτήτων και καθηκόντων, επαναφορά ανθυγιεινών επιδομάτων, επιδόματος πτυχίου, προϋπηρεσίας

     Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις!